100-400mm F5-6.3 DG DN OS Contemporary

Pravi materiali na pravem mestu: v tem je ključ. Večdesetletne izkušnje, s katerimi se SIGMA ponaša na področju ultra telefoto prime in zoom objektivov, so utelešene v brezkompromisnem telesu objektiva, ki združuje fantastične optične zmogljivosti s kompaktnostjo in majhno težo:

 

  • 22 optičnih elementov v 16 skupinah
  • 1 FLD- in 4 SLD-nizkodisperzivna stekla za učinkovito korekcijo aberacij in distorzij
  • Dual Action Zoom
  • močna optična stabilizacija v štirih korakih
  • koračni motor z novim algoritmom je optimiziran za dve vrsti samodejnega ostrenja
  • programirljiva tipka AFL
  • tipka omejevalnika fokusa, ki optimizira razpon samodejnega ostrenj
  • združljiv s telekonverterji TC-1411 in TC-2011 (dostopni dodatno, samo za L-mount)
  • dodatno se lahko naroči tudi z dodatkom za tripod, ki je združljiv z Arca-Swissem

Opis

Pravi materiali na pravem mestu: v tem je ključ. Večdesetletne izkušnje, s katerimi se SIGMA ponaša na področju ultra telefoto prime in zoom objektivov, so utelešene v brezkompromisnem telesu objektiva, ki združuje fantastične optične zmogljivosti s kompaktnostjo in majhno težo v svojem razredu. Ta kombinacija ni bila mogoča pri objektivih, zasnovanih za fotoaparate DSLR. Poleg tega močan učinek kompresije in raven bokeh učinka ponujata novo perspektivo pri uporabi vašega L-mount, E-mount ali X Mount brezzrcalnega fotoaparata.

Vrhunske optične značilnosti

Koračni motor z novim algoritmom je optimiziran za dve vrsti samodejnega ostrenja in se ponaša z zaznavanjem faznega premika in kontrasta. S tem je uporaba video ali eye-tracking samodejnega ostrenja izjemno gladka in natančna. Telo objektiva vsebuje 1 FLD- in 4 SLD-nizkodisperzivna stekla za učinkovito korekcijo aberacij in distorzij. Slednje omogoča vrhunske optične značilnosti na vseh goriščnih razdaljah in enakomerno kakovost slike od središča pa vse do robov.

Močna optična stabilizacija v štirih korakih je izjemno uporabna na objektivu takšnega dometa, programirljiva tipka AFL pa prispeva k praktičnosti in enostavnosti uporabe. Na telesu objektiva se nahaja tudi tipka omejevalnika fokusa, ki optimizira razpon samodejnega ostrenja. Zoom je mogoče poleg zoom prstana prilagoditi tudi s podaljšanjem telesa objektiva (Dual Action Zoom).

Združljivost z dodatki SIGMA za večjo funkcionalnost

SIGMA 100-400mm F5-6.3 DG DN OS Contemporary je združljiva s telekonverterji TC-1411 in TC-2011 (samo za L-mount), s čimer se lahko efektivna goriščna razdalja poveča vse do 800 mm ob ohranitvi funkcije samodejnega ostrenja. Dodatno se lahko naroči tudi z dodatkom za tripod (združljiv z Arca-Swissem). Spoj objektiva s tripodom je izdelan iz magnezijeve legure za izjemno čvrstost in trajnost.

Objektiv je mogoče povezati tudi s SIGMA USB Dockom za L-mount. Z njim je mogoče prilagoditi delovanje fokusa in druge nastavitve prek programske opreme SIGMA Optimization Pro ali posodobiti tudi vdelano programsko opremo objektiva.

Komu je namenjena SIGMA 100-400mm F5-6.3 DG DN OS Contemporary?

Ta zoom objektiv izkorišča prednosti sodobnih brezzrcalnih fotoaparatov: visoko ločljivost, manjše dimenzije in nove tehnologije. SIGMA 100-400mm F5-6.3 DG DN OS Contemporary tako odpira nova obzorja in je enako zanimiva fotografskim navdušencem, ki želijo izkusiti učinek kompresije in zmogljivosti te vrste objektiva, kot tudi profesionalcem, ki iščejo kompaktne in robustne rešitve.

Dodatne informacije

Goriščna razdalja

Mount

, ,

Odprtino objektiva