Foto izlet po Krfu

Sigma 70-200mm Sports
Category: Navdih Tags: , , ,

Foto izlet po Krfu

Delo me je na Krf odpeljalo za osem dni. Odločil sem se, da bom izlet kar najbolj izkoristil in se obenem potrudil po najboljših močeh. Za to priložnost sem si izposodil sledeče objektive: Sigma 35mm Art, 24–70mm Art in 70-200mm Sports.

Sigma 70-200mm Sports

Ostrina objektivov linije Art in 70-200mm Sports

K izbiri teh objektivov je botrovalo dejstvo, da sem si želel pokrivati vse goriščne razdalje. Veliko sem fotografiral od daleč, zato mi je še posebej prav prišel Sigma 70–200mm Sports, s katerim sem z lahkoto prišel do želenih kompozicij. S tem objektivom sem se večkrat srečal in ga uporabljal, a tokrat sem se vanj, milo rečeno, zaljubil.

Izlet po Krfu

Kompresija ki sem jo dobil, se tudi pri portretih ne more kosati z ničemer, kar sem do zdaj uporabljal. Velik dejavnik pri izbiri linije Art je ostrina. Upam si trditi, da so to eni izmed najbolj ostrih objektivov, ki sem jih imel do zdaj možnost uporabljati.

Grčija

Lahka odprava kromatične aberacije

Bokeh je lep, ne preveč izrazit in ne preusmeri pozornosti od subjekta, ki je v fokusu. Nameščen sem imel še polarizacijski filter, ki je veliko pripomogel v svetlih in soparnih dneh v Grčiji in ki mi je prav v kombinaciji s Sigmo omogočil želene rezultate. Presenečen sem bil nad kromatično aberacijo oziroma tem, kako lahko jo je mogoče odpraviti, kar je znak kakovosti leče. Kljub ostrim robovom pri belem dnevu se jo da zelo lepo odpraviti brez kakršnih koli posledic.

Sigma Big3 objektiva

Objektivi so trpežni in kakovostno izdelani, njihova uporaba pa je pravi užitek. Nekoliko me je skrbela stabilizacija na 70–200, saj dobro poznam goriščnice in vem, da zna biti težko fotografirati, sploh kakšne podrobnosti, saj se pozna že najmanjši premik. Objektiv je svojo nalogo brez težav opravil, zato sem lahko fotografiral tudi brez pomoči stativa. Veliko sem uporabljal tudi 35mm Art, sploh zaradi njegove lastnosti f/1,4 in možnosti fotografiranja tudi pri slabi svetlobi.

Krajinska fotografija

Fotografije in besedilo: Arin Rapuš Jerman

Share this post