AF 60-600MM F/4.5-6.3 DG OS HSM (S) F/CANON

  • Za enostavno prenosljivost in trpežnost vključuje več materialov
  • Prvi 10 × optični zoom telefotoobjektiv na svetu z največjo goriščno razdaljo objektiva 600 mm
  • Struktura, ki ščiti pred prahom in škropljenjem, s premazom na sprednjem elementu, ki odbija vodo in olje
  • Izjemno uporabna zareza za tripod, 90° click stops in zamenljivo dno objektiva
  • Ročno popravljanje samodejnega ostrenja (MO) z možnostjo menjave med dvema full-time ročnima načinoma
  • Vključen Nikonov mehanizem elektromagnetne diafragme
SKU: 730954 Categories: , , , ,

Description

Ultimativni 10 x hiper telefoto objektiv za najzahtevnejše uporabnike. SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG OS HSM Sports, ki pokriva goriščno razdaljo od 60 do 600mm, je edinstvena na trgu. Objektiv, ki omogoča enostavno uporabo tako pri kratkih kot zelo velikih goriščnih razdaljah, je izjemno koristen pri fotografiranju športov, kot sta nogomet in košarka. Njegova vsestranskost še posebej pride do izraza pri fotografiranju detajlov in oddaljenih objektov, na primer na letalskih mitingih in podobnih dogodkih.

Brezkompromisna optična zasnova

SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG OS HSM Sports s svojo konstrukcijo iz 25 elementov v 19 skupinah zagotavlja enotno kakovost slik skozi celoten razpon zooma. Objektiv se ponaša tudi s pametno optično stabilizacijo z najnovejšim algoritmom in učinkom štiritočkovnega zapiranja zaklopa (4 stops). Zelo hitro samodejno ostrenje, ki ga omogoča HSM (hipersonični motor) z osveženim algoritmom, v trenutku zabeleži premikanje subjekta.

Brezkompromisna optična zmogljivost omogoča snemanje hitro premikajočih se in oddaljenih subjektov tudi v najzahtevnejših situacijah. Objektiv je izjemno prilagodljiv in vam omogoča prilagajanje glede na lastne želje. Sigmina edinstvena programska oprema omogoča vrsto možnosti, s katerimi lahko objektiv prilagodite tako, da vam zagotovi, kar potrebujete. Idealna izbira za fotografiranje najrazličnejših subjektov: ptic, divjih živali, letal, avto-moto športov, celo portretov.

SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 Sports: primerna tudi za makro fotografijo

Kromatske aberacije v tem objektivu, ki se pojavljajo pri hiper telefoto razdaljah, so popravljene s pomočjo 3 FLD- in 1 SLD-steklenega elementa. Skozi celoten razpon zooma je tako mogoče doseči visoko ločljivost in enotno zmogljivost od roba do roba. Če boste to SIGMO uporabljali pri 200mm, jo lahko uporabljate tudi za telefoto makro fotografijo. Z največjim razmerjem povečave 1 : 3 : 3 in odličnim renderiranjem je neobičajna, a učinkovita izbira za ljubitelje makro fotografije.

Trpežnost in prenosljivost

Ker se telefoto objektivi pogosto uporabljajo v zahtevnejših pogojih in pri daljšem snemanju, je bilo treba pri zasnovi tega objektiva zagotoviti prijetno rokovanje in visoko optično kakovost. To smo dosegli z vrsto materialov z vrhunskimi lastnostmi: magnezijem, CFRP-jem in TSC-jem, njihova uporaba na točno določenih mestih pa je omogočila tudi večjo prenosljivost, manjšo težo in dolgotrajnost.

Sprednji in zadnji del objektiva se ponašata s premazom, odpornim proti maščobi in vodi. Voda se z njega enostavno obriše, maščobe pa se ne zadržijo na površini niti v zahtevnih pogojih snemanja, kar olajša tudi vzdrževanje objektiva. Objektiv vključuje tudi visokoučinkovito strukturo, odporno proti prahu in škropljenju, s posebnim tesnjenjem na spoju mounta, kolescu za ročno ostrenje, zoom kolescu in spoju senčila. Z vso to tehnologijo je delo v najtežjih pogojih enostavneje, kajne?

Majhna teža in vrhunski materiali

Zahvaljujoč svojim bogatim izkušnjam v proizvodnji vrhunskih telefoto objektivov smo v Sigmi že na začetku vedeli, da bo največji izziv pri zasnovi tega objektiva njegova teža. Prav zato smo se pri razvoju objektiva SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG OS HSM Sports osredotočili prav na njeno zmanjšanje, pri čemer smo želeli zmogljivost ohraniti na ravni, ki je značilna za model 150-600mm.

Pri tem so bili ključnega pomena mehanski deli objektiva. Odločili smo se, da uporabljene materiale zamenjamo z novimi povsod, kjer bo to mogoče. Za mount in priključek za tripod, ki zahtevata veliko strukturno trdnost, smo uporabili magnezij. Za dele, ki so pogosto v stiku z rokami fotografa, kot sta zoom kolesce in kolesce za ostrenje, smo uporabili CFRP (plastiko, ojačano s karbonskimi vlakni), z uporabo TSC-ja (termično stabilnega kompozita) na občutljivih notranjih delih pa smo zagotovili njihovo peresno lahkost. Vsi uporabljeni napredni materiali so težo objektiva zmanjšali z ocenjenih 3,3 do 3,5 kilograma na samo 2,7 kilograma. Tu pa se zgodba še ne konča: ker je bila teža najbolj zmanjšana prav na delih na sprednjem delu objektiva, je bilo težišče premaknjeno bližje k telesu fotoaparata, zaradi česar je objektiv še enostavnejši za uporabo.

Additional information

Odprtino objektiva

Mount

Goriščna razdalja