Splošno

Ne. Noben trgovec ne more kupiti objektivov znamke Sigma neposredno od tovarne Sigma. Tovarna Sigma prav tako ne proizvaja posebnih objektivov znamke Sigma za nobenega prodajalca. Strošek takšnih prilagojenih izdelkov bi bil previsok. Solus d.o.o. je pooblaščeni regionalni distributer podjetja Sigma Japonska, ki nabavlja vse izdelke znamke Sigma, ki jih proizvaja tovarna na Japonskem.
Najboljše bo, da se obrnete na svojega pooblaščenega prodajalca, ki vam bo pomagal poslati izdelek na servis. Lahko pa se obrnete tudi neposredno na svoj servisni center, ki je naveden na garancijskem listu, ki ste ga dobili z objektivom. Več informacij lahko najdete na našem spletnem mestu. Tam boste našli tudi naslove servisnih centrov in obrazce, potrebne za pošiljanje izdelkov Sigma.
Vse Sigmine izdelke, objektive, fotoaparate in bliskavice proizvaja izključno Sigma, in sicer v lastni tovarni v regiji Aizu na Japonskem. Noben izdelek podjetja Sigma Corporation, objektiv, fotoaparat ali bliskavica, ni proizveden zunaj Japonske. Danes je to zelo neobičajno, saj večina podjetij vsaj del svojih izdelkov proizvaja zunaj Japonske zaradi nižjih stroškov.
Objektiv brez garancije, ki ste ga prejeli, je morda nezakonito uvožen. To bi pojasnilo, zakaj z objektivom niste dobili garancije. Objektivi Sigma so vedno dobavljeni z garancijskim listom pooblaščenega distributerja. Na podlagi serijske številke imate pravico do dvoletne garancije za izdelke Sigma v vaši državi in kakršne koli podaljšane garancije. Če se glede na serijsko številko izkaže, da je objektiv uvožen nezakonito oziroma ni kupljen v vaši državi, bi bila lahko garancija nična. Predlagamo, da se glede te situacije takoj obrnete na prodajalca. Če se ne bo odzval, se obrnite na distributerja za svojo državo in ga obvestite o tem, kar se je zgodilo.