Objektivi

Povečajte objektiv na 100 mm ali bolj in stisnite »CONV«. S tem se bo konverter prilagodil brez poškodovanja zadnjega dela leče. Več podrobnosti najdete v navodilih za uporabo.
V ponudbi imamo vrsto objektivov v slogu Four Thirds. Več podrobnosti najdete v našem katalogu izdelkov.
Makro objektivi so tisti, ki lahko fokusirajo neobičajno blizu ter omogočijo velika razmerja reprodukcije (npr. 1:3, 1:2, 1:1 itd.). Sigma nudi več objektivov z makro možnostmi, ki so primerljive ponudbi drugih proizvajalcev leč ali fotoaparatov, medtem ko je izbira objektiva odvisna od načina uporabe. Krajši objektivi, 50 in 105 mm, omogočajo večje možnosti (razmerje reprodukcije) (1:1 brez dodatne opreme) in krajše delovne oddaljenosti. Primerni so za fotografiranje manjših predmetov ali živali, ki mirujejo, in za reproduciranje tiskanih gradiv, 105 mm f /2,8 EX makro objektiv je lahko primeren tudi za portrete. Daljši makro objektivi, kot je 180 mm F3,5 EX APO Makro, lahko omogočijo večjo delovno oddaljenost in hkrati do 1:1 reprodukcijo. Večje delovne oddaljenosti so uporabne pri fotografiranju živih subjektov, ki se lahko ustrašijo in pobegnejo (na primer manjše živali), če se jim fotograf preveč približa. Sigma nudi več objektivov za zoomiranje (npr. 70–300 mm F4–5,6 DG Macro), ki kombinirajo razmerje reprodukcije do 1:2 ob ohranitvi praktičnosti in vsestranskosti zoom objektiva. Pri običajni fotografiji so lahko neprecenljive, vključno z ekstremnimi veliki plani, pri katerih lahko uporabite samo en objektiv.
HSM pomeni Hyper Sonic Motor. Gre za novo vrsto motorja, ki se uporablja v nekaterih novejših objektivih podjetja Sigma. Tehnologija, ki se uporablja, je podobna tisti, ki se uporablja v nekaterih objektivih drugih proizvajalcev fotoaparatov. Prednosti sistema HSM sta: praktično tiha funkcija samodejnega ostrenja, zelo hitra funkcija samodejnega ostrenja. Sigma je edini neodvisni proizvajalec objektivov, ki nudi objektiv s to tehnologijo. Ponujamo več HSM-objektivov za fotoaparate Canon in Sigma AF, pa tudi nekaj HSM-objektivov za fotoaparate Nikon AF (N55, N65, N70, N75, N80, N90, N90S, F100, F4s, F5, D1, D1X , D1H, D100 in D70).
Pri konvencionalnem samodejnem ostrenju se samodejno ostrenje vklopi z elektromagnetno silo motorja z istosmerno napetostjo, zobnika in gredi. Ultrazvočna oscilatorna energija, ki upravlja HSM-objektiv, ustvari zagon z velikim vrtilnim momentom. Ker ta motor nima reduktorja, se veliko hitreje odzove na zagon in ustavitev v primerjavi z DC-lečami. HSM-sistem, na voljo v izbranih modelih, ima praktično tiho funkcijo samodejnega ostrenja, zelo hitro samodejno ostrenje in »full-time« ročno ostrenje, pri čemer je mogoče AF začasno onemogočiti brez popolnega izklopa AF-načina.
Vsi podatki, vključno s tistimi, ki so nastavljeni v servisnem centru, bodo ponastavljeni in objektiv bo povrnjen v začetno stanje.
Celotna ponudba Sigminih objektivov je združljiva s SD-fotoaparati, vključno z DC- in DG-objektivi. Samo poskrbite, da boste kupili SIGMA s priključkom, saj ostali niso združljivi.
Sigma objektivov za večino fotoaparatov z ročnim ostrenjem ne proizvaja več. V nekaterih primerih (npr. Nikon in Pentax) pa je mogoče AF-objektive uporabljati za ročno ostrenje pri fotoaparatih z ročnim ostrenjem.
Leta 2013 je Sigma predstavila linijo objektivov Global Vision skupaj z USB Dockom, dodatkom, ki se prodaja ločeno in omogoča nastavitev AF katerega koli objektiva Global Vision. SIGMA USB DOCK s povezovanjem USB-kabla z računalnikom omogoča fotografom posodobitev vdelane programske opreme objektiva in nastavitev parametrov, kot je ostrenje. Nastavitev se izvede s pomočjo posebne programske opreme (SIGMA Optimisation Pro). AF-hitrost, nastavitev ostrenja in funkcija OS se prav tako lahko prilagodijo za športne objektive. 
Vsa naša senčila za objektiv so popolnoma usklajena z objektivom, s katerim so dobavljena.